Menu

Ons avontuur

Terug in de jaren 80, gestart door Jan Strooper & Nelie Strooper-Dekker, begon ons avontuur met het kweken van Tulpen (Tulipa), Sneeuwklokjes (Galanthus) & Oxalis. Al snel verschoof onze passie naar de pracht van Paeonia en weelderige vaste planten. De familieband versterkte zich met de intrede van zoon Ed, en zo groeiden we uit tot dé voorloper in het leveren van Pioenen.

Ons avontuur gaat verder dan de eigen teelt; we smeden samenwerkingen met zorgvuldig geselecteerde collega-kwekers om zo een uitgebreid assortiment te kunnen bieden dat zijn gelijke niet kent. Onze Pioenen, waarvan sommige als snijbloemen en andere als schitterende tuinplanten hun weg vinden naar liefhebbers, bereiken hun bestemming via gerenommeerde tuincentra en moeiteloos via mailorder, met als doel, de wereld op te fleuren. Ontdek de pracht van de Pioen als snijbloem, die pronken in boeketten in veel bloemenwinkels.

Maar dat is nog niet alles. Onze collectie vaste planten omvat populaire klassiekers zoals Alcea, Astilbe, Echinacea, Convallaria en Geranium. We koesteren niet alleen het vertrouwde, maar introduceren ook vernieuwingen, zoals verrassende Allium-variaties en prachtige Hemerocallis.

Bij Strooper-Dekker BV is onze geschiedenis vol met passie en ons assortiment doordrenkt met schoonheid. Wij nodigen je uit om de prachtige reis met ons voort te zetten, terwijl we samen blijven groeien en bloeien. Want bij ons draait alles om het creëren van momenten van verwondering, zowel binnen als buiten.

Er is meer dan kweken

Bij Strooper-Dekker houdt het niet op bij de levering & het scheuren van planten in de gewenste maat (uitgangsmateriaal), maar bieden we ook diensten aan zoals het volledig export klaar maken van zendingen buiten Europa, kwaliteitskeuringen bij ons op locatie, het op maat verpakken, spoelen & koelen. Het hele traject van A tot Z goed geregeld.

Snijbloemen

Pioenen (Paeonia) staan niet alleen bekend als prachtige tuinplanten, maar schitteren ook als snijbloemen. Dit is niet zonder reden – veel van onze variëteiten lenen zich uitstekend voor het samenstellen van schitterende boeketten die lang meegaan. Met pioenen creëer je de meest adembenemende arrangementen om elke ruimte te verfraaien.

Meer ontdekken over ons assortiment Paeonia-variëteiten? Ga naar onze catalogus voor een mooie selectie uit ons assortiment van pioenen, of neem contact met ons op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Vaste planten

Buiten ons specialisme in Paeonia-productie, staat Strooper-Dekker ook hoog aangeschreven voor een breed scala aan vaste planten. Deze veelzijdige planten, geschikt voor diverse toepassingen, groeien in de volle grond en gedijen in ons assortiment. Denk aan vertrouwde soorten zoals Alstroemeria, Convallaria, Geranium, Hosta en Hemerocallis. Na de winteroogst worden de planten zorgvuldig verwerkt en gedeeld in maten geschikt voor 9 cm pot tot een 5 liter pot. Onze vakkundig opgekweekte planten voldoen aan strenge eisen voor export buiten de EU, naar bestemmingen zoals de VS, Canada, China en meer.

Bent u geïnteresseerd in onze vaste planten? Kijk dan in onze catalogus voor ons assortiment, of neem gerust contact met ons op om onze mogelijkheden te ontdekken.

Volle gronds productie (landplanten)

Bij Strooper-Dekker blinken we uit in het kweken van uitgangsmateriaal voor Paeonia en vaste planten, rechtstreeks in de volle grond. Dit proces vergt ambachtelijke expertise, waarbij we rekening houden met variabelen zoals het weer, grondtypen en onkruidbestrijding. Moderne technieken, inclusief GPS-systemen, ondersteunen onze machinale handelingen. Toch blijft menselijke kracht essentieel, vooral bij het planten. Planten in volle grond bieden voordelen zoals optimale afmetingen en diepgewortelde vitaliteit. Bovendien zijn ze uitstekend geschikt voor export naar bestemmingen als de VS, China, Canada, Zuid-Korea en meer.

Paeonia (pioenen)

Pioenrozen, met een rijke geschiedenis, dragen de naam Paeonia sinds de antieke oudheid. Hun oorsprong ligt in China. Deze plantenfamilie wordt geteeld voor tuinen en siertuinen, maar schittert eveneens als snijbloem. In hoogtes variërend van 70 cm tot 120 cm bieden de soorten een prachtig spectrum. Kies slim, want bloeitijden verschillen, en met doordachte keuzes kan de teeltperiode, bijvoorbeeld voor snijbloemen, aanzienlijk verlengd worden. Ook in tuinen biedt de juiste selectie langdurige bloemenpracht. Opmerkelijk is het sap dat Pioenrozen afscheiden wanneer ze in knop zijn. Mieren worden soms aangetrokken door dit sap, zonder enige invloed op de plant zelf. Pioenen, een tijdloze aanwinst en onmisbare toevoeging aan uw assortiment!

Moderne voorzieningen

Bij Strooper-Dekker staat duurzaamheid centraal. Dit komt duidelijk tot uiting in ons moderne bedrijfspand en onze productieprocessen. Onze moderne productielijnen en eigen koeling worden aangedreven met zonne-energie van eigen zonnepanelen. Dit is slechts één voorbeeld van ons bewuste ondernemerschap.

Sier- en tuinplant

Pioenen zijn tijdloze tuinjuweeltjes. Ze floreren niet alleen in traditionele tuinen, maar schitteren ook in moderne en romantische buitenruimtes. Vaak kweken onze afnemers deze planten in potten, specifiek voor de markt van aanleg en tuincentra. Voor aanleg worden doorgaans P9 (9 cm) of P11 (11 cm) potten gebruikt, waarvoor we 1-2-neus planten leveren. Tuincentra prefereren grotere potmaten van 2 tot 5 liter, waarbij wij 2-3-neus en 3-5-neus planten aanbieden. Wij adviseren u graag over de meest economische optie voor uw specifieke behoeften.

Wij staan klaar voor jouw speciale wensen!

Aarzel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Laten we samen jouw ideeën laten uitgroeien tot iets moois!